Bangkok by Day

Innan vi åkte till Asiatique gjorde vi Bangkok by Day. Vi gick och gick och gick. Vi stannade till för en matbit eller dryck och sedan vidare. Vi strosade bla runt i Central plaza-varuhuset och vi promenerade i Luminiparken. Härlig dag! Tur jag fortfarande kan sitta i vagnen. Nästa år får vi väl se allt via IPad:)
Korv-paus

Annanas-shake-paus
Inne i Central plaza kunde man åka skridskor!
Lumpiniparken

I parken finns det varaner som är över en meter långa!!

En söt sköldpadda på vift!

I parken fanns det utegym!

Nej, vi åkte inte trampbåt.

En varuhusvakt ville skaka hand med mig. Och fota mig med sin kamera. Såklart.



Asiatique


Igår tog vi flodbåten till Asiatique. Det är en marknad i en nyare stil. Området är uppbyggt i kvarter vilket ska göra det lätt att hitta. Lätt att hitta!!?? Just för att det ser likadant ut överallt gick mamma och jag vilse när vi skulle på toa! Mamma försökte få hjälp av någon personal men de kunde inte så bra engelska. Till slut fick hon låna en mobiltelefon men då svarade inte pappa. Jag såg mammas panik i ögonen när vi snurrade runt bland kvarteren!! Som tur var hittade vi tillbaka till pappa....

Här väntar vi på båten.

Nej, vi åkte inte pariserhjulet.

Kvällen kunde inte slutat bättre. Nu bär jag med mig Elsa vart jag än går....






Världens lyckligaste tjej!

Elsa Elsa Elsa Elsa!!! Min älskade Elsa! Jag har fått en Elsa-klänning!




Bangkok

Vi skulle åkt till Bangkok den 30 december egentligen. Men eftersom min pappa HATAR allt vad mygg heter blev vi tvungna att checka ut från Bari Lamai två dagar tidigare. Nu bor vi på hotell Eastin Grand Sathorn. Ett jättehögt hotell! Vi bor på våning 27 med rumsfönstret mot floden. Superfint. 

Foto taget från gatan.
Vår utsikt.

Poolen på 14:e våningen.



Bye bye Bari Lamai!

Mamma tog en bild på mig och personalen innan vi åkte mot Bangkok. Kommer sakna hotell Bari Lamai. Tjejen i mitten med knuten heter Mem. Hon älskar mig säger hon. Jag har fått massor med pussar och kramar av henne dessa dagar. Ser ni förresten tjejen som sitter på knä? Vad hon har i handen? En Hejdå-glass till mig att äta i taxin!!


Sista dagarna i Ban Phe

Hej!
Vad dålig jag varit på att blogga! Appen jag använder har krånglat när det gäller att ladda upp bilder och det är så tråkigt att blogga utan bilder. Försöker igen. 
Sista dagarna i Ban Phe åkte vi till Kims beach (fin strand) med Irina och Johan. Irina var som sagt lite krasslig i magen men det gick över på julaftons eftermiddagen. Vi drack glögg och åt pepparkakor och ädelost innan vi gick på restaurang. Jag fick alkoholfri glögg som kristna och Johan hade köpt med och så såg vi på Kalles jul. Mysigt! Vi åt på en hotellrestaurang där det fanns många svenskar. Vi åt grillspett och grillad majs. Mums! Jag hittade en kompis som heter Lycke som jag lekte med fler maten. Pappa och Johan sjöng karaoke. De var sååå duktiga! Pappa höll i allsång också, så vi svenskar sjöng och hoppade till små grodorna:)

Hela gänget!

Julmys innan julmiddagen.

Lycke och jag.

Marknad.


Grabbarna hittade marknadens enda öl-hak!

Johan chillar.


Irina och jag i vår pool.

Kims beach.

Här säger vi hejdå till Irina och Johan, som skulle åka till Bangkok och sedan hem till Sverige. 





Godis till frukost!

Imorse fick jag följa med in i köket. Dör fick jag godis och clementiner av personalen!! 



Kvällsfin!




GOD JUL PÅ ER!!

Det är ingen vidare julstämning här i Thailand men vi gör så gott vi kan. Tomten var här inatt och lämnade paket på balkongen! Fick bla choklad, nalle, badboll och badring. Klockan är snart 17 här och jag bråkar med badringen i poolen. Vädret har varit mulet så vi har varit på moppeutflykt till en ort som heter Mae pim. Där åt vi på en restaurang som hade svensk mat. Jag åt korvstroganoff, mamma greksallad, Johan T hamburgare och pappa en skagentoast med en iskall Aquavit! Och så träffade jag Nalle Phu utanför! Irina har fått en släng magsjuka stackarn:( så hon var kvar på hotellet. Nu ska vi ta en drink i hotellbaren! Ikväll blir det glögg, pepparkaka och Kalles jul (6 timmar innan er!).

GOD JUL! 















Godmorgon!




Framme i Ban Phe

Hej!
Nu är vi framme i Ban phe. Vi kom fram vid 19 igår efter en (enligt mig) lång resa. Vi åkte först taxi från hotellet i Cape Panwa till Phukets flygplats. Sedan flög vi med ett jättefint flygplan till Rayong (fastlandet). Det tog ca 1,5 timme. Från Rayongs flygplats åkte vi taxi till Ban phe. Hotellet heter Bari Lamai och här bodde vi förra året. Det är ett litet hotell som ligger precis på stranden. Mammas lillasyster Irina och hennes kille Johan bor på hotellet bredvid. Det var så kul att träffa dom! Som jag längtat! Men stackars Johan mår inte så bra. Han är magsjuk. Fast det verkar bli bättre. 
Nu ät klockan 9 dan före dopparedán! Det är disigt och ca 25 grader. Vi kände redan igår att det är svalare här än i södra Thailand. Mamma och jag har precis pyntat vår lilla gran. Så fint! 
Nu ska vi äta frukost! Sedan ska vi träffa Irina och Johan igen.










Det spöregnar!!

På eftermiddagarna regnar det oftast här. Eller mulnar igen åtminstone. Rätt mysigt att sitta på balkongen och rita när det åskar och regnar...




Natt-marknad

Hej!
Idag har vi varit på night market i Phuket town. Det fanns såååå mycket att se! Mat, dryck, leksaker, kläder, telefoner, skor, väskor...ja ALLT! Jag shoppade leksaker och åt chicken nuggets, sticky rice, färska jordgubbar, vattenmelon-shake och kycklingspett. Kl 20.30 åkte vi hemåt i taxi, helt färdiga av alla intryck... Nu har vi två nätter kvar i Cape  Panwa sedan tar vi flyget mot Rayong (Ban phe). 











Min shopping: slemmig orm, boll, guldväska, röd lejonväska och spegel.

Mat för dig morfar!

Titta, idag hittade vi en meny till dig morfar! Så nästa år kan ni följa med oss:) 







Fredagsfrulle!

Idag är det fredag = våffla och sylt till frukost! 





Utflykt 18 december

Idag var det mulet så vi gav oss iväg på en moppe -utflykt. Först åkte vi in till Phuket town. Där åt jag på Gyllene Måsen (Happy meal med Hello Kitty). Mamma och pappa åt nåt på shopingcentret Phuket Festival Centre. Där mamma och jag för övrigt shoppade på HM 😄 
Sedan åkte vi vidare till västra Cape Panwa. Där ska Ascot med familj bo om några veckor och jag ville se vilket hotell det var. Vi drack annanasshake på beachbaren "On The beach" sen åkte vi hemåt.... På kvällen blev jag kompis med restaurangägarens dotter. Jag låtsades att hon var min lillasyster:)

On the beach-baren









Phuket Aquarium

Igår var vi på Phuket Aquarium. Det var såå häftigt! Vi såg randiga fiskar, elektriska ålar, hajar, rockor, sjöstjärnor, Hitta-Nemo-fiskar och massor fler. Efter utflykten badade vi i regnet. Vad gör det? Man ska ju ändå bli blöt liksom 😁 












Kung i baren

 Hej!
Jag har hittat nya kompisar! Barkillarna i Panwa är inte så tokiga trots allt. Jag var lite deppig ett tag.... Killen på bilden gjorde flera olika drinkar till mig igår. Och han var sååå duktig. Han kastade flaskor och frukter som om han aldrig gjort nåt annat. Den blåa drinken var godast! 







Kokosnöt och barnklubb!

Klockan är 16.30 och vi precis tagit en paus från solen. Sitter på rummet i AC:n en stund. Pappa jobbar (!), mamma färgar ögonbrynen och jag sitter med paddan. Idag har mamma tränat i gymmet (!) och pappa och jag har åkt vatten-rutchkana (eller, inte pappa förstås). Jag har också varit inne på barnklubben och ritat och lekt. Pappa fick följa med. Ville inte bara där själv...
Sedan åt vi kyckling med jordnötssås. Mums! Mamma och jag provade att dricka färsk kokosnöt. Blä! Inte gott. 
Nu ska vi bada igen! 



Ritade lite på restaurangen med kritorna jag fått på barnklubben... 



Panwa!

Hej! Nu är vi i Panwa, som ligger söder om Phuket på en udde. Vi åkte från Koh lanta igår (söndag) fm. Med blandade känslor. Det är ju förstås kul att åka vidare och se nåt nytt men det var sorgligt att åka från alla mina "kompisar", killarna i baren och spa-tjejerna. Jag gav dom min finaste teckning som ett minne från mig. 
Sedan satte vi oss i taxin som körde oss ända till Panwa tog 5 timmar inkl lunchstopp och läkarbesök). Vi skulle åkt båt men det var inget båt-väder sa pappa. Och taxi passade bättre eftersom min stackars pappa har blivit magsjuk! Han springer på toa dygnet runt. Innan vi lämnade Koh lanta besökte pappa en läkare och fick 3 olika mediciner att svälja fler ggr per dag. Antiåtika eller nåt hette det. 

Väl framme i Panwa var det nästan mörkt. Vi hann att skymta poolen och havet precis innan solen gick ned. Stort hotell! Det är vi inte vana vid. Vi fick en blå välkomstdrink i receptionen! Sedan gick vi ut och åt och sedan stupade vi isäng vid 22.30. 

Nu är kl 11.20 (måndag) och mamma och jag har precis ätit den suuuuperbästa frukosten på länge. Våffla och chokladsmet fick jag! Efter ägg och smörgås. Pappa låg kvar i sängen:( Just nu leker jag skola i hallen medan mamma smörjer in sig och borstar tänderna. Tur mamma packade ner mitt kludd!! 
Vi ska snart ner till poolen! Det finns visst 3 stycken sa pappa! Jag ska försöka lägga upp lite bilder men internet är segt så vi får se om det går. 

Hörs senare! Puss 







Fördelen med att pappa är sjuk är att jag får hans glass när restaurangen bjuder!


Min skolklass... 


Godis till frukost!

Nästan varje morgon öppnar jag små paket från farmor/farfar eller mormor/morfar. Imorse var det godis i ett av paketen! Jultomte-skum. Och jag fick smaka fast jag inte ätit frukost! 

Inte nog med det. Efter frukosten fick jag en stor Snickers av Chico som jobbar här! Fast den fick jag inte äta upp. Den ligger och väntar på mig i kylskåpet på rummet. Tillsammans med allt annat godis och choklad jag fått av personalen.... Jag kan snart öppna en godiskiosk här:)




Grått och trist idag...

Idag har vi fått en paus från solen. Det har varit rätt grått och blåsigt idag. Och nu kl 17.30 regnar det för andra gången. Men det går ingen nöd på oss för det. Jag har lussat, badat och byggt sandtårta ändå. 

Imorgon checkar vi ut från La laanta och tar färjan mot Phuket. Vi ska sedan åka vidare till en udde som heter Panwa. Min kompis Ascot och hans familj har varit där och tycker det är bra. Pappa har bokat 8 nätter på Sas Radisson. Lite annorlunda hotell mot vad vi brukar bo på. Det finns visst både gym, vattenrutschkanor och barnklubb där. Pappa är mycket skeptiskt men jag tycker det låter perfekt! Mamma längtar att få se frukosten säger hon. Hur kan man tänka på frukost???

 


Kung i baren

Nästan varje kväll avslutar vi i våran hotellbar som ligger precis på stranden. Jag känner typ alla som jobbar här nu så jag springer mellan massage-tjejerna och bar-grabbarna om dagarna. Dom älskar att busa och prata med mig. Och så får jag godis:)
Idag har jag lärt alla att räkna till 10 på svenska. Det är så roligt, för de kan verkligen inte uttala 7! De säger sjeöu eller nåt... 
Det finns en kille i baren som älskar stt trolla och göra olika trick. Igår fick alla gäster vara med och föröka dra bort en sedel som låg fast mellan två ölflaskor, utan att flaskorna fick ramla. Jag provade också men det gick inte. Tur att det är sandgolv! Men när han avslöjade hur man gjorde kunde alla. Ascoolt!

Innan vi gick hem fick jag skriva mitt namn på bardisken!! Idag skrev jag Emelie och Johan också. 

Puss och kram! 








Julstämning vare här!!

Igår packade pappa upp våran ihopfällbara julgran. Vi höjde julstämningen i vår bungalow genom att sätta på julmusik, knapra på pepparkakor och pynta granen med kulor och glitter. Det blev jättefint!



Kändis på hotellet!

Jag har ju glömt att berätta! Det bor en känd skådespelerska på vårt hotell. Eller känd och känd, vi visste inte vem det var förrän vi googlade henne. Lisa Loven Kongsli heter hon. Hon har huvudrollen i den Golden globe-nominerade filmen Turist som Ruben Österlund regisserat. 
Coolt va? Hennes dotter Johanne (7 mån) är såååå söt! 

Just nu...




Gissa vad jag gjort idag??




Om jag har det bra????




Bilder från 8 december


Frukostaporna

Maneterna (ca 8 cm).

En STOR tusenfoting som bor vid vår trapp.

Houben hotel.

Drink a la Shana på färska äpplen

Min prinsesssäng....


8 december

Idag öppnade jag lucka 8 i min Pixi-adventskalender. Fem dagar kvar till Lucia. Då ska jag äta pepparkakor som mamma packat med! Och mamma och jag ska lussa för pappa.

Idag har det hänt mycket. Det mesta går i djurens tecken. På frukosten hoppade en apa ner på ett bord och snodde mat! Personalen blev jättearga och stod och vaktade medan vi åt. Aporna satt på taket och hängde ner sina huvuden och spanade efter mat.
När vi senare skulle leka och bada på stranden idag låg det uppsköljda geléfiskar (maneter. Mammas anm.) i sanden. Chico som jobbar i receptionen på hotellet sa att det bränns och klias om man nuddar dom, så vi badade bara i poolen idag.  Efter vi byggt ett sandslott som jag glömde fota!

Ikväll har vi varit i Kantiang Bay, bukten där vi bott två ggr tidigare (the Houben hotel med röda poolen). Vi gick upp till Houben och hälsade på Shana som jobbar där. Hon kom ihåg oss! Jag fick en jättefin äppeldrink av henne. Vi åt mat på ett favvo-hak där de har grillad kyckling och sticky rice. Så gott! Efter maten shoppade mamma en strandväska och två nya saronger, sen hängde vi i en bar på stranden som hade sackosäckar och massor med färgade lampor i träden. Jag fick en klubba och var sååå nöjd!
När vi skulle sova lekte jag prinsessa i våran Prinsess-säng. Sedan läste mamma lucka-nummer-8-pixiboken två ggr....zzzzz...


Verkar inte funka att ladda ner bilder....
 

Fler bilder


På stranden vid hotellet.

Vattenmelondrink.

Pappa och jag i poolen.

Barkillen satte dit en fin blomma i mitt hår idag. Vadå, är jag kladdig i ansiktet tycker ni? Det är mamma som tjatar om att jag ska ha en massa kletig solkräm på hela kroppen hela tiden!

Mera fruktdrink!


Titta mormor vad som satt på vår veranda idag!



Några bilder från resan....


På Arlanda fick jag två chokladbitar medan vi väntade på planet.

På planet mot Bangkok.

Bangkoks flygplats

På Bangkoks flygplats i väntan på (planet mot Krabi).

Frukosten på planet. Fisk-sandwich och gelégodis!

I taxin till Koh Lanta. Vi hann bara sätta oss i bilen så somnade jag!


Nu är vi i Thailand!

Hej!
Då var det dags för lite resa igen! Nu är vi i Thailand. Igen:) Vi ska vara här 4 veckor. Vi landade i Bangkok igår, och flög sedan vidare direkt till Krabi med inrikesflyg och vidare i taxi till Koh Lanta. Vi bor på vårt favorithotell La laanta Hideaway Resort för tredje (!) gången. Det ligger på Lantas södraste strand som heter Klong Jark. Här är det lugnt kan ni tro. Två hotell och sammanlagt fyra restauranger på stranden (ca 800 m lång). Igår var vi jättetrötta när vi kom fram. Vi hade rest sammanlagt 15 timmar. Mamma och pappa sov inte på 33 timmar! Jag sov tre timmar på planet och 3 i taxin så för mig var det ok. Men på kvällen var vi jättetrötta alla tre. Somnade vid 21 (thaitid, 6 timmar före er i Sverige). 

Idag har vi bara tagit det lugnt. Badat i poolen, gått promenad på stranden, druckit annanasdrink och mamma och jag sov lite siesta när pappa gick på massage. När vi vaknade vid 16 SPÖREGNADE det. I en timme. Sedan kom solen och vi såg solnedgången från restaurangen. Idag åt jag pasta carbonara till lunch och friterad kyckling och glass på kvällen. Vet ni, igår när vi gick hem från restaurangen red jag på mammas rygg för jag var helt slut. Och då somnade jag! Ingen tandborstning då inte. Säg inget till tandläkaren:)

Vi kanske hörs imorn!

/Ester (vi har försökt ringa Face-time till flera av er men uppkopplingen är lika kass som trycket i duschen)

RSS 2.0