Söndagen...

Idag har vi gått säkert 10 mil!! Vi gick ända upp till Parc guell, sedan hem igen. På vägen stannade vi på olika torg för att ta en dricka eller något att tugga på. Vi hann också med en hel del lek. Nu får vi snart besök av min kusin Ivars farmor och farfar! Måste in i duschen! Puss!
Här dansar jag på ett torg med livemusik. 

En trollkarl som satt mitt i luften!

Cava och jordgubbar i Parc guell.
Min nya vän Skalman.

Kaffepaus

Och glass förstås...



Pan!


Imorse gick mamma och jag och köpte bröd på ett bageri i vårt kvarter. Bröd på spanska heter pan. Helt enkelt.

Min födelsedag

På min födelsedag åt vi middag på en av mina favoritrestauranger, La Familia. Den ligger i gamla stan och har den bästa Melone y jamon i stada!
På eftermiddagen hängde vi på en lekpark mittemot vår lägenhet. Jag lekte med vatten, grävde i sanden och gungade. På kvällen åt vi italiensk mat. Innan vi somnade läste mamma Krakel Spektakel för mig....zzzzz 
Tekniken strular så det blir inte så många bilder från min stora dag... 





Hurra för mig!!

Idag är ingen vanlig dag för det är MIN födelsedag! 
När man är 4 år kan man faktiskt öppna paket liggande!



Utflykt bland bergen och pappa 40 år

Idag har vi firat pappa med pompa och ståt! En resa bland bergen blev det. Först besökte vi vingården Codorniu. Lunch åt vi i Sankt Pere. Vi hittade en lite restaurang med en bakgård som hade en scen! Efter maten sjöng jag "Kära bröder" på scenen. Mamma var min publik. Sedan promenerade vi till en jätterolig lekpark. Jag sprang runt som om jag hade myror i brallan sa mamma. Farmor åkte rutschkana. Det såg kul ut! Efter det åkte vi till Montserrat, där det fanns ett kloster med nunnor. Fast jag såg inga nunnor??
På kvällen firade vi pappa med en god middag med pasta, risotto, kött och dessert. Nu ska vi sova. Fort. För snart fyller JAG år. Jippie!!!!







Framme!

Nu har vi kommit fram till Spanien! Tjoho! Vår lägenhet ligger i området Poble sec (väster om La Rambla). Det är en IKEA-inredd lägenhet. Mormor: det finns massor fina Hemnes-möbler! Idag fyller min pappa 40 år! GRATTIS!! Vi har sjungit för pappa och de vuxna har druckit nåt som heter Cava. 
Pappa önskade sig inga paket (!). Han önskade sig en utflykt till vingården Cordineu, så nu ska snart vi sätta oss bilen. Vi ska också åka till Montserrat. Där finns det ett kloster med nunnor. Vad är det? Det får vi se när vi kommer fram sa mamma. Det blir spännande! 

Vi hörs sen! 
IKEA-möbler...

Så här glad blev jag när vi landat på Barcelonas flygplats!


Vår lägenhet...


Pappa 40 år! GRATTIS!



Barcelona!

Nu är vi på väg till Barcelona för att fira min och pappas födelsedagar! Pappa fyller 40 år imorgon 25/4 och jag 4 år på lördag 26/4. Farmor, farfar och farbror Oscar är också med. Vi ska vara där i fyra nätter 24-28/4. Bo tillsammans i en lägenhet. Myyysigt!



RSS 2.0