Städerska med humor

När vi kom tillbaka från frukosten imorse så var rummet städat. Städerskan var tydligen på bushumör:)

 

Kan själv!

Usch, jag var riktigt dålig ett tag. Trodde jag var på bättringsvägen när jag skrev förra inlägget men sedan försvann all matlust. Och dricka var inte heller gott. Febern kom tillbaka och pendlade mellan 38-39,2. Jag var så svag och ynklig. Till slut fick vi åka till doktorn. Doktorn ställde massor med frågor till mamma och pappa och hon klämde och kände på mig. Jag hade förmodligen blivit förgiftad av vatten (dricker lite när jag badar ibland) eller någon mat. Vi fick med oss antibiotika och mer paracetamol hem till hotellet. Och jag hörde att doktorn rekomenderade att jag bara skulle dricka resorb och buljongsoppa. Funkade inte detta skulle vi åka till sjukhuset för dropp. "NO WAY" tänkte jag!! Glöm det. Kan själv. 
Tillbaka på hotellet försökte pappa ge mig antibiotika (rosa, flytande lakritsluktande sörja) och sedan mata mig med buljongsoppa. Jag spottade ut den rosa sörjan och knep ihop munnen när soppan var på väg in i munnen. Jag hade ju redan bestämt mig. Jag skulle kurera mig själv. Så här gjorde jag:
Jag började med en lång tupplur sedan ett dopp i poolen. Efter det drack jag massor med kallt vatten och åt lite chips och 3 salta kex. Jag piggnade till och satte mig och tittade på film. Mamma och pappa bedömde att vi kunde gå på restaurang för första gången på 2 dygn. Där åt jag 7 spaghetti-strån. Sedan hem, lite film och somnade. Sov hela natten och idag (kl 8 MÅNDAG morgon) mår jag som en prinsessa! Jag har bestämt mig för att äta frukost i restaurangen. Punkt.







Sjukstuga....

Jag är sjuk. Har blivit matförgiftat. Av vad vet jag inte. Kanske av carbonaran jag åt igår kväll eller av allt klorerat/saltat vatten jag dricker när jag badar.... Spelar ingen roll vilket. Spydde som en kalv i taxin igår. Mina kläder, mammas kläder, kameraväskan, skinnsätet...uuuäää... Jag fick jättehög feber också. Mått jättedålig natten. Idag är jag lite bättre. Har ätit melon, druckit lite smoothie, ätit en halv macka och druckit vatten. Snart är jag back on track!































 


AW i Thailand

På facebook kunde man igår (fredag) läsa statusuppdateringar som "äntligen fredag", "happy friday", TGHIF, "snart After work" etc.... Vi försökte locka fram fredagskänslan här borta i Öster genom att gå på After work (eller After beach kanske man ska kalla det). Vi gick så klart till favoritstället på Kantiang bay-stranden, nämligen "Why not bar". Längst ner på inlägget är en bild från torsdagskvällen då vi lyssnade på live musik på Why not bar. Jag och nallen showade på dansgolvet!


Här lagar jag jogo (yoghurt). Det gör jag ca 2 timmar av min vakna tid här. Finns det ingen sand eller vatten går det lika bra på hotellrummet. Jag kommer sakna min Tom och Jerryhink....













Morfars favvo-rätt: Spaghetti med köttfärssås!!









En torsdag på min semester

Igår hängde vi bara vid poolen på dagen. Vi badade, läste bok i skuggan, åt banan och så sjöng vi "i ett hus vid skogens slut" minst 10 gånger. Vi åt lunch uppe på ett berg. Jag hade med dockan och bytte blöja hela tiden. Hon bara kissar och bajsar hela tiden... Jobbigt att vara mamma:)






Eldshow på stranden

Igår avslutade vi kvällen med att se en eldshow på stranden.




Tillbaka på Houben!

Eller Bobbo som jag brukar säga...
Nu har vi förflyttat oss norrut på Koh lanta till en strand som heter Kantiang. Här var vi förra året och vi bor på samma hotell. För er nya läsare kan jag berätta att det är ett litet hotell som ägs av en belgisk familj. Det är ingen "thai style" över huvud taget utan det är mycket vitt, rött och betong. Mormor och morfar skulle inte gilla den här stilen:). Vi bor i en av de två villorna som finns på området. Den till höger på bilden. Kortfattat om hotellet: det finns en nespressobryggare på rummet, ägarens dotter Shana är cool, poolen är röd och frukosten är fantastisk! Det är så fint och hemtrevligt här. Det känns nästan som hemma:) Eller nja....kanske inte.
I vårt hus vi bor i var det samma fina kuddar i soffan som förra året och det finns en vit som jag bara älskar!!


Bild från förra året. Så här mulet är det INTE nu.


Badrum/sovrum/tv-rum...



Välkomstdrink som väntar...


Välkomstdrink avnjuts...



Här är jag och vita kudden förra året, 9 månader gammal.


Här är jag och vita kudden igår, 21 månader gammal.


Gräs och topedija

Idag har det varit sååå varmt. Vi håller på att smälta bort. Och slö blir man av värmen. Det enda man orkar göra är att bada och dricka fruktdrinkar. Siesta får det bli inne i AC´n sådana här dagar.
Så ikväll, under solnegången och solen inte var så stark, gick vi en lång promenad på stranden. Jag sprang runt och busade så jag trillade i plurret med kläderna på!
Idag har jag förresten lärt mig säga ett nytt ord: "gräs". Så fort jag ser gräs säger jag gräs. Tjatigt? Äh,  inte värre än mammas tjat när jag i trappan till stranden "titta vart du går Ester", "titta vart du går Ester". Jag tittar väl vart jag vill! Ett annat ord som går varmt i min mun är "topedija". Som ni förstår betyder det Bamse. Pappa fattar inte vad jag fått det ifrån. Ska det vara så konstigt? Det hör man ju när man säger det. Eller hur? Prova. "topedija" , "bamse". Same same....














En något märklig syn på stranden i förmiddags.....




Dagens outfit

Idag kör jag lite italian style med rutiga duken:)






/Senorita Rydberg


En svalkande drink

Vad smakar bättre än en iskall smoothie efter badet....












Ett med naturen

Här i djungeln finns det allt från guldfiskar, grodor, gräshoppor, kackerlackor, ödlor, katter, hundar, krabbor, myggor till hundar och apor. Aporna och hundarna är mina favoriter. Idag när jag sov middag på stranden låg en av hotellets vovvar bredvid mig och vaktade. När vi kom hem satt en apa i trädet utanför. Det du Ascot! Lite annat än aporna på Kolmården vi såg!! Fast pappa vill nog hellre se dom inburade skulle jag tro. För när han skulle åka och handla på moppen härom dagen fick han motorstopp mitt i djungeln och då hoppade aporna runt moppen och han fick panik! Hi hi hi. Vilken syn....:)




Chicken with lajs

Idag blev det favvo-lunchen kyckling med ris. Vet ni, riset är så kladdigt att det sitter ris ÖVERALLT när jag ätit. I kläderna, på kuddarna, på saltkaret, i sanden och i håret... Men gott är det:)


Pappamys

Varje kväll ser pappa och jag solnedgången på stranden medans mamma duschar. Solen går ner vid 18.30. Pappa ligger alltid i hängmattan och ibland hoppar jag upp i knät. Mysigt...






Nya glajjer!

Köpt nya solglasögon. "Båa" så klart"! Kostade 200 bath. Rena rama rånet sa pappa... (dela med 4).


Drink och sommarflirt

Ikväll åt vi middag på stranden. Efter maten tog mamma och jag en annanasdrink. Mamma sa att vi hade samma drink men jag fick inte smaka hennes. Hm...undrar varför:) Pappa drack äpplejuice som luktade jättekonstigt.
Efter drinken blev jag danssugen. Jag tog mig modet att bjuda upp Alvin 18 mån vid bordet bredvid. Såå söt! En liten "nollåtta" som pappa sa...
Nu ligger jag i sängen och pappa har läst "Sune letar" för mig. Jag är så tlööööt. Ögonen går i kors. Hörs imorn!

Tack gonatt!











Mitt första dopp!

Idag har jag badat i både poolen och havet. Eller havet har jag bara doppat fötterna i rättare sagt... I poolen fanns det en badring och en krokodil som man fick låna! Farmor, det var MYCKET varmare i den här poolen än den i Italien som du och jag badade i.















Här bor vi!






Lunch!

Nu har vi badat i poolen och i havet. Love it! Vi har det sååå bra!!!


Framme i underbara Thailand!

Äntligen har vi nått thailändsk mark. Resan började inte så värst bra. Mamma och pappa var sena så mamma fick ringa Arlanda och meddela att vi förmodligen skulle komma för sent till sista incheckningstiden. Pappas körde som en blådåre (som mamma uttryckte sig) och det slutade med att vi kom 10 min innan incheckningsdisken skulle stänga. När vi stod och köade för att gå ombord upptäckte vi att vi skulle flyga med Bamses flygplan. Visste ni att han har ett eget plan?? Sååå fint. "Blåa" var det också.....

Själva flygresan gick bra tycker jag. Jag läste böcker, sjöng "i ett hus" tusen miljarder gånger, sprang fram och tillbaka i gångarna, åt middag, sov ett par timmar...och vet ni vad? Det bästa av allt: jag fick en egen Bamse av pappa!

När vi landat var det 2,5 timmars bilresa till ön Koh Lanta som vi är på nu. Jag bestämde mig för att passa på att vila ut mig så jag sov hela vägen i mammas knä. När vi äntligen kom fram visade det sig att hotellet ligger precis på stranden, inbäddat i den thailändska djungeln (där bor aporna sa pappa! Alltså, dom som inte får plats på Kolmården). Det finns typ två hotell och två restauranger/barer på hela stranden. That´s it! Det är hur mysigt som helst i hotellområdet. Massor med bananplantor, orkidéer, fiskdammar och så poolen. Den finfina poolen som jag ska bada i imorgon. Klockan var ungefär 13 när vi kom fram hit och då gick vi och åt lunch direkt. Jag åt flajd lajs with chicken. Gott! Efter maten tog vi oss en lur på 2 timmar. När vi vaknat tog vi en strandpromenad och såg solnedgången. Hur fint som helst. Vi satte oss på en bar och jag fick vanlijyoghurt och melon. Mums! Vet ni vad?! På restaurangen hade dom en gran! Dom firar visst jul här också. Fast det var ju ingen gran utan en inklädd palm. Sååå fin.

På kvällen åt vi middag på hotellet. Pappa åt en stark räksoppa till förrätt och mamma en Spicy thaisalad och den var så stark så hon grät. Hi hi hi! Jag åt spaghetti carbonara. Ett "säkert kort" som jag brukar säga.

Ja, typ så har min dag sett ut idag. Imorgon ska vi bada i poolen. Jippiiiie! Och kanske i havet om jag vågar...

Gonatt!
























På väg mot Arlanda och vidare till Thailan...

img_5803 (MMS)

På väg mot Arlanda och vidare till Thailand! Jag börjar med en powernap så jag kan vara vaken så mycket som möjligt på planet...hi hi hi


RSS 2.0