Fast det var inte så kallt känner jag...

Fast det var inte så kallt känner jag...


Landat! Nu är vi i kalla Sverige igen!

img_1957 (MMS)

Landat! Nu är vi i kalla Sverige igen!


Sista kvällen

Igår var det sista kvällen i Grekland. Ska bli ganska skönt att komma hem. Jag ska ju börja på dagis! Det blir spännande. Nästa resa blir Italien med farmor, farfar och farbror (och mamma och pappa så klart).

Ha det! Vi hörs och ses.

Kram från Ester på semester

 




Österman med familj

Igår träffade vi pappas kollega Mats Österman och hans familj som är här en vecka. Vi åt på en jättebra fickrestaurang som heter Nirea (eller nåt). Jag åt Pasta Napolitana. Helt själv! Med sked och allt! Konstigt nog blev jag inte mätt.... 

 






Har jag berättat att jag kan gå nu??

Eller, jag går inte hela tiden. Bara när jag vill. Och hur mycket jag vill. Jag tycker det räcker med 10-15 steg i taget. Det är perfekt att öva i hotellkorridorer med heltäckningsmatta! På bilden nedan är jag ute och går på Karpathos.


Kan själv!

Igår lyckades jag sätta mig på balkongkanten helt själv! Bravo mig va? Det tog några minuter men till slut så fick jag upp rumpan där den skulle vara! (Obs, det är en tjock glasskiva bakom mig!!)





Hotell Helena

I onsdags gick vi förbi det hotell som mamma och pappa bodde på första gången de var på Rhodos, för typ 13 år sedan. NÅGOT sunkigare än vad jag är vad med. Hotellet hade dock pool. Med saltvatten! AC´n var så dålig att pappa drog ut sin säng på balkongen och sov där. Varför de inte bytte rum? Därför att de redan hade gjort det en gång samma vecka. Pappa härjade när inte kylskåpet var tillräckligt kallt. Ibland är han så pinsam! Som igår till exempel, då tänkte han gå ner till receptionen och härja för att hotellbaren spelade för stark musik. Som tur var övertalade mamma honom att låta bli... På denna resa har vi (kors i taket) inte bytt hotellrum en enda gång! Hör till ovanligheterna ska ni veta:)



Frukt kommer lastat!

Lite här och var står det gamla gubbar och säljer frukt från såna hära små flakbilar. Så söta.....




Utanför...

Ibland när de vuxna sitter och babblar känner jag mig lite utanför. Som häromdagen när vi åt lunch med Oscar och hans kompisar. Alla skrattar och skålar med sin bubblande äppledricka och ägnar inte en gnutta uppmärksamhet åt lilla mig. Men jag brukar ta igen detta genom att härja lite nästa gång vi äter ute på restaurang. Just nu har jag en period då jag brukar testa hur högt jag kan skrika. Brukar funka för att få ALL uppmärksamhet. Inte bara av mamma och pappa utan även av alla andra restauranggäster. He he he....



Grattis mormor!

Idag den 27 juli fyller min älsklingsmormor år. Grattis på födelsedagen mormor!
Hurra hurra hurra hurra!



Tillbaka på Rhodos

I tisdags sa vi hejdå till Wannie och Jens och fortsatte vår resa, tillbaka till Rhodos. På lördag ska vi ju åka hem så vi bor sista nätterna på Rhodos. Min farbror Oscar kommer hit idag så vi ska hänga lite med han och hans komspisar. Vi bor på samma hotell som vi gjorde första natten i Grekland. Rhodos Park & Suite. När vi kom iland med färjan hade vi tänkt att ta taxi till hotellet (tar 30 min att gå) men det visade sig att det fortfarande var taxistrejk.


Här känner jag in garderoben på hotellrummet.



Farbror Oscar (till höger) med kompisar.


Strejkande taxibilar.



Wannabees på Almundia Mare

På Karpathos finns det ett fantastiskt fint (och svindyrt) hotell som heter Almundia Mare. Vi var där över en dag och drack drinkar och lånade poolen.


Här är infinitypoolen!


Jens bjöd på shot bestående av mörk rom, råsocker och lime.


Barhäng.



Badutflykt

I söndags åkte vi på badutflykt. Vi stannade vid ett flertal vikar och stränder för att bada. När det var dags för lunch grillade besättningen på båten och så dukade upp på stranden.


Båten vi åkte med. 


Apella beach.


Jag tittar på när Wannie och pappa snorklar.  


Pappa gör fantastiska konster i vattnet.


Jag på upptäcktsfärd.




Dagens outfit


Tröja, Polarn och Pyret. Skor, Kavat.


Bilutflykt

I lördags hyrde vi bil. Vi stannade i en liten fiskeby som heter Finiki. Jättemysigt! Där åt alla vuxna "fishplate". Såg jättegott ut men jag beställde in en spaghetti bolognese för säkerhets skull:) Efter lunchen tog vi ett dopp i det blå.







23 juli är ingen vanlig dag...

...för det är farfars födelsedag. Hurra hurra hurra hurra! 



Men det är också mammas och pappas årsdag. Den 23 juli 1994 träffades mamma och pappa. Så ikväll har vi firat deras 17 årsdag. Wannie och Jens bjöd på drinken "Orgasm". Passande för en dag som denna sa dom men jag vet inte vad dom menade....


Wannie och Jens

Igår kom som sagt Wannie och Jens till ön. Vi gick och åt lunch direkt. Efter vi ätit lunch gick vi till stranden för att bada. Det var så härligt! Jag badade jättelänge. Och så lekte jag med stenar. Jag bara ÄLSKAR stenar!! Är de inte underbara???













  


Karpathos

Nu är vi på Karpathos. Kom i tisdags. Har varit dålig på att blogga. Jag vet. Men det går bara surfa i receptionen och där är inte så kul att sitta själv och skriva.
Färjan hit tog 5 timmar!! Segt men det gick rätt bra ändå. Vi bor på ett hotell som heter Nereides. Det ligger 10 min promenad från "city" men det är bara bra säger mamma och pappa får då får dom "röra på fläsket". Igår kom Wannie och Jens hit också. De ska vara här i två veckor. Vi åker vidare till Rhodos på tisdag (tror jag det var). Då ska vi träffa älsklingsfarbror (Oscar). Jippiiiie!


Pappa och jag på färjan. Jag har just hittat lite bomull att leka med. Jag satt säkert i en kvart och drog isär tussen i beståndsdelar. Hur kul som helst!!!


Karpathos hamn.



Lunch. Jag åt hamburgare. Mums!




Fruktstund vid poolen.


När vi var i en mataffär började mamma fnissa och fota något på hyllan. Jag kan ju inte engelska så jag vet inte vad det är som är så kul.... Kanske ni vet.






Bokat och klart!

Nu har vi bestämt oss. Vi drar till Karpathos imorgon. Hotell är oklart fortfarande. Kanske blir det Hotel Nereides nedan.... 





 

Samma som mamma!


Hotel Iapetos by night



Våran utsikt från altanen på kvällen....

Lördag 16 juli

Idag har vi varit i Grekland i en vecka. Känns som vi varit längre. Vi har "bokat på" några nätter till här på Symi. Trivs så bra med hotellet. Och det är en jättemysig liten ö. Dock lite dyrare än andra eftersom det stannar många jet-set-båtar just här. Vi har fortfarande inte bestämt oss för vart vi ska härnäst. Vi ska åka vidare på tisdag. Antingen till Rhodos eller Karpathos. Eller Tilos, fast där finns inget hotell som duger till far min;) Jag vill till KArpathos, för Wannie och Jens kommer dit på tisdag och jag vill jättegärna träffa dom!!


Här sitter jag och funderar lite. Tänker på att det var länge sedan jag träffade baba (farmor), faffa, mommo och moffa...


På väg till lunchrestaurangen.


Väntar på maten. Pappa dricker äpplejuice. Sa han....


Här äter jag grekiska russin.







Pedi beach

Idag har vi varit på utflykt. Vi tog bussen till Pedi beach, en liten fiskeby med två tavernor, en kiosk och en liten liten strand. När vi åt lunch fick pappa en jätteäcklig kycklingrätt. Jag fick spaghetti bolognese - gott! Sedan tog jag en tupplur. Och sedan ett dopp i havet. När vi åkte hem sjöng jag små grodorna hela vägen. I väntan på bussen småpratade mamma och jag med en grekisk gubbe som hade bott i Australien. Nu ska jag ta och knyta mig. Vi har precis varit på restaurang och där åt jag apelsin tills det rann apelsin juice ur öronen (särskrivning för din skull Simpan). Gonatt!




















Grattis Vickan!

Idag fyller ju kronprinsessan år och det tänker jag inte missa bara för att jag är i Grekland. Vi har sett på Victorias födelesedagsfest live på pappas Ajppäd. Det var såå bra! Erik Saaaade var klart bäst!


Min nya lära-gå-vagn

Eftersom vi inte fick plats med min Lära-gå-vagn i resväskan får jag ta sulkyn istället...


Korv till frulle!

Varje morgon äter jag korv till frukost! Mums! Moffa, du skulle gilla den här korven. Jag lovar. Mamma vill att jag ska äta smörgås och yogurt men det vill inte jag. Det är trots allt semester. Eller hur?







Leker i skuggan




Midsommar

Igår (och flera gånger om dagen sedan dess) lekte mamma och jag midsommarafton i kalla poolen. Vi hoppar och sjunger koakakak koakakak koakakakakaaaa. SÅÅÅ roligt!!!




Lite smånervös för båtresan hem

Pappa envisas om att vi ska ta den billiga färjan tillbaka till Rhodos


Kallt!

Idag har vi legat på stranden. Härligt. Och jag åt pasta med bolognese på strandrestaurangen. Gott. Men jag har en fråga: varför är det så kallt i vattnet i Grekland?? Det är 38 grader varmt i luften men poolen är iskall och havet likaså!!! Huuuu... Det räcker gott med att sitta på strandkanten och pilla med stenarna.





 

I´m cool




Hotel Iapetos Village

Här bor vi nu och ska göra det i en vecka. Det är så mysigt. Poolen är iskall men annars är allt bra. Vi bor i en svit med två våningar. Det är ett nytt hotell men det är byggt så det ser gammalt ut liksom. Supernice. Mormor, du skulle bara älskart!


Vi bor i den röda delen.


Den iskalla poolen....


Ett helt vanligt ute-bibliotek


Färjan till Symi

På söndagen låg vi vid poolen hela dagen. Klockan 18 på kvällen gick färjan mot Symi. Jag hörde att mamma var orolig för hur de skulle "aktivera" mig i 1,40 timmar på båten så jag valde att snällt sova hela resan. När vi närmade oss Symi väckte pappa mig. Och det var tur det för det var en otroligt vacker syn att glida in i Symis hamn. Till skillnad från många andra öar i Grekland var husen i pastellfärger, inte vita medblåa fönster.


Här går vi ombord på färjan.


Här sover jag sött.


Hade man tråkigt på båten kunde man spela Packman eller Tetris. Båten var inte från förra året om man säger så....


Symi hamn


Vuxentid!

Hej!

Esters mamma här. När Estser hade somnat på kvällen passade vi på att åka upp till hotellets loungebar som låg på taket. Soffor, chill-outmusik, magnifik utsikt och gott kaffe (!).


En något trött pappa. Det blev en lång dag. Klockan var 05 när den ringde i Norrköping och här var klockan ungefär 01....


Äntligen uppkoppling!

Det första hotellet må vara hur fint det vill men uppkopplingen var usel. Nu befinner vi oss på en annan ö nära Rhodos. Symi heter den. Här bor det ca 2500 greker sa en taxichaufför.
Om jag ska fortsätta på föregående inlägg så kan jag berätta att den där powernapen jag skulle ta blev på 2,5 timmar! Helt slut som bebis.... När vi sovit, duschat och frächat till oss gick vi ner till gamla stan och kollade lite. På vägen ner hittade vi en lekpark med grekiska gungor! Tänk att de har gungor i Grekland med....
Det var jättefint i gamla stan med ruiner och vallgravar runt men det var too much tourists för min smak!! Jag såg ju inte ett smack nere från vagnen. Bara en massa ben. På kvällen blev det samma mat som på dagen: jyros tjicken! Mums! Gillart! Här kommer några bilder från lördagen:


Pappa och jag badar



Pappa chillar vid poolen...


Banan efter badet


Gung gungeligung....


Tjicken jyros - mums!


Rhodos city


Mamma och jag "posar" i g:a stan...


Pappa köper båtbiljetter till Symi


Här får pappa tips om boende på Symi. Fast vi valde ett annat hotell. Jag vill ju ha pool....






Framme!!

Hej! Nu är vi framme. Landade 12, svensk tid. Resan gick jättebra! Jag sov inte en blund! Slocknade dock precis när planet landade:) När vi satt och väntade på att få kliva av planet passade pappa på att boka ett hotellrum för natten. Bättre sent än aldrig:) Det blev ett hotell som Johans chef rekomenderat (Rhodos Park suite & spahotel). Värsta fina!! Rätt över gatan har jag spanat in en lekpark. Dit ska vi sen. Just ni ligger vi och chillar vid poolen. Har badat med min nya baddräkt. Såå bra! Nu ska jag nog ta en powernap. Hörs! Puss

På väg i bilen mot Skavsta flygplats


Provar baddräkten och badbollen!

img_3284 (MMS)

Provar baddräkten och badbollen!


Nedräkning. På lördag sticker jag till Gre...

img_7547 (MMS)

Nedräkning. På lördag sticker jag till Grekland! Imorse provade jag solglasögonen pappa köpte till mig i Thailand. Passar fortfarande! Ikväll ska vi fira farbror Oscar som fyller år. Vi ska till Villa Fridhem och vara med på nåt musik-kviss eller vad det hette... Sen ska vi hem och packa resväskorna. Mamma har köpt massor med fina sommarkläder till resan. Både till henne och mig. Tur att jag har mamma. Skulle inte hon köpa några kläder skulle jag nog gå i bebiskläder fortfarande!  Vi hörs!


RSS 2.0