Mina första Havaianas!

 
 

Hotell Korkyra i Vela Luka

Pappa har gjort det igen. Skämt bort sina tjejer med lite lyx:)
Istället för lägenhet blev det nämligen ett fyrstjärnigt hotell som heter Hotel Korkyra. Det ligger i staden Vela Luka. Här har vi aldrig varit. Mamma och pappa har däremot varit i staden Korcula tre gånger. Den ligger 45 min bilresa härifrån. Vi åker nog dit på lördag. Näst sista stoppet innan Dubrovnik som vi flyger hem ifrån.
Hotellet är superfint och Vela Luka är en liten och gullig stad (by) med 7-8 restauranger och två små stränder i närheten.
 
 
 

Kort visit på Hvar

Det var meningen att mamma, pappa och jag skulle åka vidare till ön Hvar efter att min kusin med familj åkt hem. Men då det var ont om boende på ön gjorde vi en helomvändning och köpte båtbiljetter till ön Korcula istället. Medan vi väntade på färjan lekte jag affär på ett café. Det tog ett bra tag innan jag upptäckte att mina "glassar" innehöll strösocker. Och det tog ett bra tag innan mamma och pappa upptäckte att jag slickade i mig dessa underbara kristaller....
 
 
 
 
 
 

Sista kvällen med gänget

Nu har Irma, Meppe (Jens) och Wawa (Ivar) åkt hem till Sverige. 8 härliga dagar hade vi tillsammans. Jag saknar Wawa nu:(
 
Här var jag inte alls på humör för en gruppbild.
 
Här har papporna överraskat mammorna med lite förrätt och fördrink på stående fot! Det bjöds på iskallt vitt, lufttorkad skinka och baguette. Jag fick kex.
 
 
 
 
 
 

Kan hälft!

Ingen är så bra som jag. Jag är bäst, sötast och duktigast. Och jag kan själv ("hälft" som jag säger). Jag kan ta på byxorna själv, hälla upp vatten i glaset, borsta tänderna, ta på badbyxorna, strumporna, skorna...ja allt klarar jag och vill jag göra hälft. Pappa säger att det kallas tvåårs-trots. Jag vill kalla det BÄST.
 
Här tar jag på mig badbyxorna. Två ben i ett hål blev resultatet. Men huvudsaken är att jag gjort det hälft:)
 
 

Båa gotta!

Mamma, pappa och jag tog en båtutflykt från Komiza för att titta på Blue Cave. Eller "båa gotta" som jag säger. Det var verkligen jättehäftigt! Först tog vi en större båt ut till ön där grottan finns. Sedan fick vi hoppa i en liten båt, typ en gummiflotte. För öppningen till grottan var så liten att man var tvungen att ligga ner i båten. Det du mormor Iris! Det vore nåt för dig va?? Hi hi hi...
Väl inne blev vi varse om grottans namn. Solen reflekterade ett knallblått ljus därinne. Tyvärr är det många båtar med turister därinne på en och samma gång så det var svårt att få bra bilder. Men det var en upplevelse....
 
 

Ändrade planer

Vi hade egentligen tänkt att åka till ön Hvar efter fyra nätter i Vis stad, på Vis. Men färjorna gick inte som vi tänkt oss. Istället packade vi väskorna och tog en taxi över till andra sidan ön, till byn Komiza. Den var, precis som Vis stad, liten och pittoresk. Men vi gillade Vis stad lite mer har vi enats om hela bunten. Den var snäppet charmigare. Och så hade de fler bra restauranger. Komiza var något mer "turistig"...
 
 
 
 
 
 
 

Mamma och jag

 
 
 
 
 
 

På tal om hög på socker

Inte nog med glassen. En dag när jag inte åt på hela dagen (svårt att få upp hungern i 40 graders värme kan jag tillägga) sa mamma att hon gör VAD som helst för att jag ska äta. Vet ni vad jag fick då?? Hamburgerkorv med massor med ketchup! My good så gott det var! Mer Kroatien åt folket! Och så får jag äpplejuice då och då. Ascot, fick du också en massa godsaker när du var här för några veckor sedan?
 
 
 
 

Första glassen!

Nu ska ni få höra. Jag har nämligen varit med om ett moment. Jag har fått äta glass för första gången! En rosa jordgubbsglass i strut. Det var SÅ gott! Sött och kallt på en gång liksom. Jag blev helt salig...och hög på socker efterråt sa pappa:)
 
 
 
 
 
 
 
 

Farsor på stan


Första doppet

Jag har äntligen badat i havet! Det var lite kallt först men det blev skönt efter ett tag.
 
 
 
 
 

Wawa kan inte säga "aja baja" än...

....som tur är! Så jag lånar hans leksaker när jag vill :) Här sitter jag i WawasTopedija-badring och läser hans bok.
 
 
 
 
 

Äntligen är min kusin Wawa här!

Efter en tids uppehåll på bloggen är jag tillbaka. Vi har inte haft någon internetuppkoppling i lägenheterna vi bott i senaste veckan.
 
Måndagen den 2 juli kom min kusin Ivar (Wawa föredrar jag att kalla honom) ner till Split. Och så hans mamma och pappa, Irma och Jens förstås (Meppe brukar jag säga, Irma kallar honom Jeppe). Wawa är 10 månader och sååå gullig! Jag vill pussa och krama honom hela tiden. Förutom när han äter på mina leksaker. Då säger jag "aja baja"!
 
Vi åkte med en jättestor färja till ön Vis. Den tog lite mer än timmar. Wawa och jag busade tills vi slocknade. Vaknade lagom tills vi skulle gå av. Där stod Maté och väntade på oss. Vi hade bokat en lägenhet i förväg och ägaren kom och hämtade oss med bil. Lägenheten hade en stor terass och pool!
 
Familjen Nisu
 
Wawa och jag busar på färjan
 
Terassen
 
Första frukosten
 
 

Min dag i Split


Vårt fina lilla lilla hotellrum. Fyra meter i tak men inte större än 15 kvm...


På väg mot restaurangen.


Paus.


Restaurang Marjan. Ett bra tips vi hittat via Tripadvisor. Supergott! Rekomenderas varmt! Men boka bord först...


Jag avslutade kvällen med lite popcorn på strandpromenaden...

Nu sova! Godnatt!







Några bilder från Zadar....


Våran utsikt från balkongen....


Nyvakna tjejer...


Frukost innan avfärd mot Split!



Här äter jag en nektarin i taxibilen...



Framme!!

Nu är vi framme i Kroatien! Härligt land! Mycket torg och gränder utan bilar, pizza och pasta på menyn (och det finns pizzasallad moffa!!) och fina lägenheter. Eller, i alla fall våran vi bodde i inatt. Vi bodde i Zadar. Precis utanför gamla stan. Från sängen såg vi vatten, båtar och träd som hette palmer. Jag ska lägga upp några bilder ikväll. I förmiddags tog vi taxin till Split. Min kusin Ivar kommer hit imorgon. Vi ska åka till en ö som heter Vis och sedan vidare till Hvar. Pappa sa att bort flygplan (tyvärr ingen Bamse på...) är hemma och hämtar Ivar nu. Undar om han också får kritor att leka med på planet... Vi har precis checkat in i en lägenhet vi ska bo på inatt. Nu sitter mamma och pappa och dricker vuxendricka på en bar. Jag tar en siesta. Men...hur kan jag då blogga samtidigt??!!


RSS 2.0